Site Overlay

Odredski izlet u Aquatiku – Karlovac

U subotu, 26. listopada, više od 50 članova našeg Odreda posjetilo je Aquatiku – slatkovodni akvarij u Karlovcu!

Došli smo u Karlovac vlakom, a šetnjom od stanice Karlovac Centar do akvarija razgledali smo grad. U akvariju su nas dočekali pristupačni stručni vodiči koji su nas proveli akvarijem i prenijeli nam zanimljivosti o vrstama koje smo vidjeli. Akvarij je prostorno podijeljen tako da prati tok rijeke i vrste koje se razlikuju od gornjeg, preko srednjeg i do donjeg toka, a moguće je vidjeti i vrste koje žive pod zemljom. Patrola “Moruna” pronašla je ribu morunu prema kojoj su dobile ime, ali dečki iz patrole “Šnajderi” nisu uspjeli pronaći šnajdera.

U akvariju su vodiči spremno odgovarali na sva naša pitanja, a upoznavanje bogate flore i faune četiriju karlovačkih rijeka, ali i drugih hrvatskih slatkovodnih rijeka i jezera, dodatno je motiviralo i natjecanje među patrolama i jatima u družinama. Članovi su se natjecali u prikupljanju važnih informacija zajedno sa svojim jatom i svojom patrolom protiv drugih jata i patrola u svojim družinama.

Tako je u 3. družini poletaraca “Mali princ” najviše naučilo jato “Pakleni vulkan”, u 12. družini mlađih izviđača “Kondor” pobijedila je patrola “Moruna” i u 39. družini starijih izviđača “Bliznec” pobjedu je odnijela patrola “Nebula”. 15. posada istraživača “Termit” zadatke je rješavala zajednički i time su pobijedili sami sebe. Sve ekipe stekle su nova znanja, a pobjedničke ekipe osvojile su i bodove u svojim Družinskim međupatrolnim natjecanjima koja se provode kroz cijelu godinu.

Nakon posjeta akvariju i prije odlaska kući, ostalo nam je taman dovoljno vremena za igru u obližnjem parku i za pojesti sladoled za potpuno uživanje u lijepom danu.

Veselimo se sljedećem izletu.

Budi pripravan!

Copyright © 2024 BORONGAJ. All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes