Boranka 2019. – Zadar

“Šuma je izviđaču drug, i rijeka i neka planina…”

I ove su godine naši izviđači, istraživači i voditelji sudjelovali u najvećoj volonterskoj akciji pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije – Boranci. Ovaj vikend, 23. i 24. studenog, bio je zadnji vikend ove godine, a preko 40 naših članova je zajedno s drugim izviđačima iz Zagreba i Splita te drugim volonterima posadilo preko 10 000 stabala u Kožinu kod Zadra.

Subotu su patrole provele natječući se u upoznavanju i razgledavanju Zadra. Posjetili smo puno zadarskih znamenitosti, a u posebnom će nam sjećanju ostati Morske orgulje i Pozdrav Suncu. Navečer su se mlađi članovi zabavili uz kratke skečeve u kojima su predstavljali najdraže filmove, igrali puno igara i pjevali puno izviđačkih pjesama, a stariji su za to vrijeme posjetili Advent u Zadru.

Koliko god su nas putovanje i šetnja Zadrom umorili, u nedjelju smo se probudili uzbuđeni zbog sadnje. Kiša koja je padala dio jutra nije uspjela pokvariti naše raspoloženje, već smo ju zajedničkim snagama s drugim izviđačima otjerali pjesmom. Prijepodne smo proveli u sadnji, a kada smo završili posao i pozdravili se sa svojim izviđačkim prijateljima, krenuli smo natrag. U Zagreb smo se vratili umorni, ali zadovoljni i ponosni što smo dio ove divne priče.

Pokrenuta je i Indiegogo kampanja za Boranku, stoga Vas pozivamo da ju podržite. Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici:
https://www.indiegogo.com/projects/boranka-paint-it-back–2#/

Sve o akciji Boranka saznajte na www.boranka.hr

Budi pripravan!