Site Overlay

Zimovanje “Tuk ’20.”

U siječnju ove godine članovi našeg Odreda sudjelovali su u najvećoj i najvažnijoj aktivnosti u izviđačkoj godini nakon logorovanja – zimovanje “Tuk ’20.”
Ovogodišnje zimovanje bilo je posebno iz više razloga, bilo je to najveće zimovanje u povijesti Odreda sa preko 60 stalnih sudionika i preko 75 sudionika Odreda sveukupno. Nove voditeljske uloge, nove kreativne ideje i puno raznovrsnih korisnih i zabavnih aktivnosti ispunile su nam dane provedene na zimovanju. Ono se održalo u Tuku Vojnom, kod Mrkoplja u Gorskom kotaru, a u planinarskom domu “Bijele stijene” bili smo od 2. do 8. siječnja ove godine.

Družine poletaraca i izviđača prije zimovanja su izabrale programska područja koja ih zanimaju i na zimovanju su prolazili kroz radionice na kojima su učili o preživljavanju u prirodi, prvoj pomoći, izviđanju i traganju i još puno toga. Poletarci i pčelice su se osim svojih radionica mogli okušati i u modelarstvu, glumi te indijanskim znanjima poglavice Hiawathe. Izviđači su se mogli okušati u fotografiranju prema određenim pravilima struke, debatiranju o aktualnim temama važnim za izviđačku zajednicu te u snimanju izviđačkih influencerskih youtube tutoriala. Istraživači su za to vrijeme svladavali program srebrnog javorovog lista i polagali uvjete za osvajanje prvog stupnja znanja, brončanog javorovog lista.

Sveukupno je na zimovanju položeno preko 400 uvjeta za osvajanje stupnjeva znanja, a Maja i Sara su uspjele položiti sve svoje uvjete kako bi osvojile brončani javorov list.

Na zimovanju je započeo i novi ciklus Družinskih međupatrolnih natjecanja u družinama “Mali princ”, “Kondor” i “Bliznec”. Najbolje jato i patrole su Zvijezde padalice, Moruna i Nebula, ali do kraja ovog ciklusa koji završava s ožujkom očekujemo još puno preokreta, želimo svima puno uspjeha do kraja ciklusa!

Družine su sudjelovale i u zajedničkim aktivnostima kao što je učenje novih pjesama i večernje kulturno-zabavne aktivnosti koje su bile pune zabavnih igara, dosjetljivih skečeva, natjecanja u raznim disciplinama i puno pjesme i veselja. Iako nismo imali snijega, zabavili smo se vani na raznim igrama te išli na izlete.

Izviđači su jedno prijepodne posjetili Matić poljanu, a za vrijeme izleta u Lokve gdje su bili izviđači i poletarci, istraživači su na svom pohodu posjetili Matić poljanu i obišli okolicu mjesta. Poletarci i izviđači su posjetili špilju Lokvarku, razgledali zavičajnu zbirku u Lokvama te prošetali park-šumom Golubinjak.

Posebna je bila večer polaganja Obećanja i Zavjeta koji su položili Lila, Ela, Dominik, Ana Mari, Tara, Ivona, Emanuela, Lovro, Rozana i Tara, uz svečanu vatru i pod nebom punim zvijezda.

Još je jedna svečanost prošla nezaboravno, a to je svečana večer, odnosno svečani KZP na kojem smo dodijelili sva priznanja i nagrade, pokazali što smo sve naučili i kako nam je bilo. Party nakon toga bio je samo šlag na tortu a polu-bordo palačinke ona trešnja na vrhu.

Zimovanje je bilo genijalno i nadamo se samo još boljim i većim aktivnostima s još više sadržaja, zabave i prekrasnih uspomena!

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali na zimovanju, vidimose na logoru! 🙂

Budi pripravan!

Copyright © 2024 BORONGAJ. All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes