Site Overlay

Voditelji na Seminaru operativnih voditelja

Ovaj su vikend voditelji sudjelovali na Seminaru za operativne voditelje Saveza izviđača Hrvatske – popularno zvanom SOK – u Domu Crvenog križa na Medvednici zajedno s izviđačkim voditeljima iz cijele Hrvatske.

Sunčana, Ella, Luka i David sudjelovali su na programu za mlađe voditelje gdje su naučili ponešto o izviđačkim idolima i kako postati jedan od njih, prošli su kroz različite kreativne radionice i puno novih zabavnih igara i zanimljivih ideja za daljnji rad. Josip i Nevena sudjelovali su na programu za starije voditelje gdje su slušali o projektima i programima Agencije za mobilnost i programe Europske unije, sudjelovali su i na radionicama pod nazivom “Free being me” na kojoj su problematizirani razni utjecaji na vlastitu sliku o sebi među djecom i mladima te na radionici “Zero waste” na kojoj su čuli puno ideja kako unaprijediti naš rad u smjeru zaštite okoliša.

Osim radionica, voditelji su sudjelovali i na okruglim stolovima, zajedničkim trenucima na kojima su razmjenjivali iskustva s voditeljima iz drugih udruga, upoznavali nove prijatelje, prisjećali se najdražih izviđačkih trenutaka i još puno toga. U subotu navečer su se svi zajedno opustili na odličnom kulturno-zabavnom programu na kojem su se dodjeljivali izviđački Oskari – nazvani SOKstari. Izvodili su opere, mjuzikle i nijeme filmove, a sve je bilo popraćeno pjesmom i plesom.

Po završetku seminara, svi su voditelji dobili potvrde o sudjelovanju na radionicama te su pozvani da nastave svoje izviđačko obrazovanje na ovogodišnjoj Šumskoj školi SIH-a. Vratili su se natrag puni novih znanja i ideja za nastavak rada u Odredu!

Veselimo se sljedećim aktivnostima naobrazbe na kojima ćemo imati priliku naučiti nešto novo!

 

Uz izviđački pozdrav – budi pripravan!

 

 

 

Copyright © 2024 BORONGAJ. All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes