Site Overlay

Aktivnosti CZ-a u Areni Zagreb i ispred zagrebačkih bolnica

Članovi našeg Odreda, zajedno s ostalim izviđačima uključenima u pričuvni sastav Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, u petak i subotu sudjelovali su u pripremi zagrebačke Arene za prihvat lakše oboljelih od koronavirusa. Naime Arena Zagreb jedan je od sekundarnih centara koji služe rasterećenju bolnica u slučaju potrebe zbrinjavanja većeg broja teže oboljelih. Drugi dio ljudi za to je vrijeme sudjelovao u podizanju šatora ispred zagrebačkih bolnica – KBC Rebro, KBC Zagreb – Šalata.

Budući da smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo, u obje aktivnosti sudjelovali su isključivo mladi i zdravi izviđači koji imaju smanjeni kontakt sa socijalno ugroženim skupinama, kao što su djeca i stariji. Svi su sudionici nosili zaštitnu opremu i djelovali prema uputama struke.

U Areni nas je čak posjetio ministar Beroš s kojim smo snimili poruku u kojoj Vas molimo da ostanete doma. Molimo Vas da slijedite upute i budete odgovorni prema sebi i drugima, kao što i jedan od izviđačkih zakona kaže: “Izviđač brine i čuva.”

Sve su aktivnosti bile medijski pokrivene, a fotografije možete naći i na odredskim profilima na Facebooku i Instagramu.

Budi pripravan!

 

Copyright © 2024 BORONGAJ. All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes