Site Overlay

Nova izviđačka godina i nove aktivnosti

Počela je još jedna školska, a time i nova izviđačka godina!

Započeli smo ju Zborom Odreda u subotu 12.9. na kojem se okupilo preko 50 članova Odreda. U novoj godini osnovane su i nove patrole, tako da su sada u 12. družini mlađih izviđača “Kondor” tri patrole: Kopriva, Lopoč i Anakonda, u 39. družini starijih izviđača “Bliznec”također tri patrole: Šnajderi, Crni orao i Moruna. 15. posada istraživača porječana “Termit” također je dobila prinovu i sada broji četiri patrole: Šepave kornjače, Apsolutne čaplje, Ćorave krtice i Žabe. U 3. družini poletaraca i pčelica “Mali princ” trenutno su dva jata: Lisice i Baobab, ali uskoro će se formirati i nova jata.

Nakon Zbora Odreda počeli smo sa subotnjim aktivnostima za sve družine, koje će se održavati svaki put na drugoj lokaciji. Osim planiranih izleta, radionice će se također svaki put održavati na drugom mjestu u raznim poznatim i manje poznatim zagrebačkim parkovima. Tako su izviđači i planinke prošlu subotu bili na radionici na Tuškancu, a poletarci i pčelice na radionici u Maksimiru.

Na radionicama su održani i Zborovi Družina na kojima su osnovane nove patrole, izabrani vođe jata i patrola, vođe družina i ostale funkcije u skupinama. Članovi su na tim aktivnostima odabrali izviđački program koji će savladavati u ovom ciklusu, na aktivnostima do kraja godine.

Očekuje nas još puno aktivnosti, o čemu više možete saznati u kalendaru aktivnosti.

Fotografije možete naći u našoj foto galeriji te na Instagram i Facebook stranici Odreda.

 

Budi pripravan!

 

Copyright © 2024 BORONGAJ. All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes