Site Overlay

Pošumljavanje u Demerju – Co2mpensating by planting

Co2mpensating_3 U subotu 20. studenog 2021. Odred izviđača “Borongaj” organizirao je akciju pošumljavanja u sklopu projekta Saveza izviđača Hrvatske – Co2mpensating by planting, prvog i jedinstvenog cjelovitog programa u Hrvatskoj i regiji koji omogućuje nadoknadu proizvedenih emisija CO2 putem sadnje stabala.

Aktivnost se održala u Demerju, na području na kojem je šumu uslijed negativnog djeloanja klimatskih promjena zamijenila opustošena čistina. Aktivnost je trajala od 8 do 14 sati, a u tom vremenu je preko 150 naših članova, roditelja, prijatelja i kolega posadilo na lokaciji preko 2000 stabala.

Co2mpensating_1Na lokaciji se sadio hrast, prema preporuci i uz kontrolu stručnjaka iz Hrvatskih šuma. Volonteri iz Saveza izviđača Hrvatske pomagali su našim volonterima i osigurali da svi na lokaciji imaju potreban alat i sve ostalo potrebno za sadnju. Naši su volonteri marljivo radili cijelo prijepodne kako bi postigli da se područje popuni novim sadnicama, a nakon napornog rada čekao nas je ručak – izviđački grah s kobasicama u kojem su uživali jednako i oni namjlađi, kao i oni stariji i iskusniji.

Želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u aktivnosti i nadamo se da ćete se pozivu odazvati i idući put. Prva sljedeća akcija pošumljavanja održat će se već na proljeće. Mi se veselimo i nadamo da se vidimo u što većem broju! A vi?

Uz izviđački pozdrav – budi pripravan!

Copyright © 2024 BORONGAJ. All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes