Site Overlay

Pošumljavanje u Ivanić gradu – Co2mpensating by planting

posumljavanje3U subotu 26. ožujka 2022. Odred izviđača “Borongaj” organizirao je svoju drugu akciju pošumljavanja u sklopu projekta Co2mpensating by planting, prvog hrvatskog programa neutralizacije ugljičnog dioksida sadnjom stabala.

Aktivnost se ovog puta održala u Ivanić Gradu (u šumi Marča) te je trajala od 8 do 16 sati, a u tom vremenu je preko 120 naših članova, roditelja, prijatelja i kolega posadilo na lokaciji preko 2200 stabala hrasta – čime smo nadišli rezultate prethodnog pošumljavanja!

Ponovno su nam se pridružili šumari iz Hrvatskih šuma i volonteri iz Saveza izviđača Hrvatske koji su osigurali da svi na lokaciji imaju potreban alat za sadnju te da je svako stablo pravilno posađeno. Svi prisutni su radili cijelo prijepodne uz kratku stanku za užinu pa je ručak, poznati izviđački grah s kobasicama, dočekan s velikim veseljem. Čak i siti od ručka mnogi su iskoristili još zadnje minute za sadnju stabala.

Želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u aktivnosti i nadamo se da ćete se pozivu odazvati i idući put, o čijem održavanju ćemo obavijestiti putem uobičajenih kanala.

Uz izviđački pozdrav – budi pripravan!

Copyright © 2024 BORONGAJ. All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes