Boranka 2019.

Dragi izviđački prijatelji,

Savez izviđača Hrvatske, uz pomoć Europske skautske fondacije, upravo je pokrenuo donacijsku kampanju kako bismo osigurali daljnje održavanje naše kampanje Boranka (Eng. Paint it Back)  – najveće volonterske akcije pošumljavanja požarišta Dalmacije.

Za potrebe kampanje, od pepela izgorjelih borova proizveli smo jedinstvene bojice –  Boralice. Koristeći Boralice, građani mogu sami nacrtati svoje stablo, fotografirati ga i postaviti u virtualnu šumu na www.boranka.hr. Za svako tako virtualno posađeno stablo, izviđači i drugi volonteri Boranke u prirodi će posaditi pravo. Kampanja Boranka je za svoju učinkovitost i kreativnost već osvojila brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu, postavši najnagrađivanija neprofitna kampanja u povijesti Hrvatske.

Sada nam je potrebna Vaša pomoć u širenju priče o kampanji i promoviranju Izviđačkog pokreta. Donacijska kampanja se nalazi na Indiegogo crowdfunding platformi, a možete ju vidjeti i sudjelovati u kampanju na sljedećem linku: https://www.indiegogo.com/projects/boranka-paint-it-back–2/x/22606497#/

Molimo Vas da podijelite link na društvenim mrežama i pozovete sve da se uključe u kampanju, doniraju i podijele link dalje. Donacijom se može dobiti na kućnu adresu Boralica, a moguće je i pokloniti nekome posađeno stablo, dobiti svoje stablo i imenovati ga pa čak i posaditi „svoju“ šumu.

Na taj način zajedno možemo stvoriti novi život iz pepela i crna zgarišta pretvoriti u nove šume.

Hvala Vam na pomoći.

 

Uz izviđački pozdrav – Budi pripravan!