Zimovanje “Tuk ’20”

ŠTO JE TO ZIMOVANJE?

Planinarski dom “Bijele stijene”

Kao i svakog siječnja za vrijeme zimskih školskih praznika (tjedan nakon nove godine) Odred izviđača “Borongaj” organizira zimsku višednevnu aktivnost u zatvorenom objektu u trajanju od sedam dana. U odabiru lokacije uvijek nastojimo iskoristiti zimu sa svim svojim čarima, od snijega i sanjkanja do grijanja uz peć dok je vani veliki minus. Tako smo ove godine odlučili ići na zimovanje u Tuk Vojni, naselje u Gorskom kotaru, općini Mrkopalj, u Primorsko-goranskoj županiji.

Svako zimovanje ispunjeno je kako izviđačkim programom (radionice, polaganje vještarstava i vještina, zajedničke zabavne večernje aktivnosti, polaganje zavjeta za maramu, javorovih listova – stupnjeva znanja…) tako i zimskim programom (sanjkanje, igre i natjecanja na snijegu). Svako mjesto zimovanja je specifično, pa ćemo tako u Tuku i njegovoj okolici osjetiti goranski način i ugođaj života, te posjetiti razne prirodne i kulturne znamenitosti u Gorskom kotaru

KADA I GDJE?

Lokacija Zimovanja – Tuk Vojni

Zimovanje “Tuk ’20.” održava se u PD “Bijele stijene” u naselju Tuk Vojni. Smještaj je predviđen u višekrevetnim sobama (dva do šest kreveta), te će djeca biti raspoređena po sobama prema dobi i spolu. Osim soba, u domu se nalazi i društvena prostorija u kojoj će se odvijati večernji kulturno-zabavni program (KZP), te ostale zajedničke Odredske aktivnosti na zatvorenom.

U samom domu mi sami kuhamo sve obroke, koji su raznoliki i prilagođeni potrebama djece (svaki dan različit doručak, svaki dan nešto na žlicu, voćne i slatke užine itd.). Jedemo u blagovaoni doma, koja je dovoljno prostrana da nas prihvati sve!

Polazak na zimovanje je zakazan za 2. siječnja u jutarnjim odnosno prijepodnevnim satima, a povratak je 8. siječnja u poslijepodnevnim, odnosno večernjim satima. Točno vrijeme i mjesto polaska i povratka bit će poslano SMS-om i poslano Vama na e-mail adresu.

ŠTO RADIMO?

Osim tradicionalnih izviđačkih aktivnosti i izviđačkog programa u samom objektu, posjetit ćemo, između ostalog, špilju Lokvarku (jednu od najvećih špilja u RH otvorenu za posjete), park šumu Golubinjak, mjesto Lokve i njegov zavičajni muzej… Bit će mnogo prilika za sanjkanje i aktivnosti na snijegu, tako da Vas molimo da djecu adekvatno pripremite za snijeg i hladnoću. Preporuka je da djeca ako imaju uzmu sa sobom sanjke ili lopate za spuštanje niz snježne padine.

ŠTO TREBA UZETI?

Obuća i odjeća: sportske tenisice, papuče za po domu, čvrste visoke cipele za zimu i snijeg, 3 para hlača i trenirka, majice kratkih i majice dugih rukava, tople veste, kabanica, zimska jakna, kape, šalovi, rukavice (skafander), trenirka ili pidžama, kupaće gaće ili kostim, donje rublje (gaće, potkošulje), čarape, platnena vreća ili jastučnica za prljavo rublje…

Pribor za higijenu: sapun, dva ručnika (veliki za tuširanje/kupanje i mali za jutarnju i večernju higijenu), češalj, papirnate i vlažne maramice, četkica i pasta za zube…

Dokumenti i ostalo: osobna iskaznica (stariji od 16 godina obavezno), zdravstvena iskaznica (obavezno!), čaša (boca za vodu), džepni nožić, baterijska lampa

Po želji: fotoaparat, društvena igra, knjiga, instrument, sanjke, lopata za spuštanje.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijavom za aktivnost smatra se uplaćena prva rata za aktivnost, a prijave općenito traju do 15. studenog. Broj mjesta je zbog veličine objekta ograničen na 40. Cijena aktivnosti je 1100 kn, a za braću i sestre po smanjenoj taksi 1000 kn. Rate za braću i sestre su izražene u donjem redu tablice.

do 15.11.’19. do 15.12.’19. do 2.1.’20.
400 kn 400 kn 300 kn
400 kn 300 kn 300 kn

IBAN HR4923600001101467177

U cijenu je uključen prijevoz do mjesta aktivnosti, smještaj, hrana (doručak, ručak, večera i dvije užine), te ulaznice ili takse za sve dodatne aktivnosti. Djeci možete dati mali džeparac za posjete dućanu u Lokvama ili za suvenir, ništa previše.

KONTAKTI I DODATNE NAPOMENE

Odredska preporuka stoji da djeci na višednevne aktivnosti ne dajete da nose mobitele, jer im zapravo i ne trebaju. Oni se tokom dana nemaju vremena javiti, ali Vi možete za sve stvari kontaktirati voditelje. Uobičajeno vrijeme za razgovaranje s djecom je svaki dan poslije ručka (14:00-15:30) i poslije večere (20:00-21:00). U sva ostala doba dana djeca su „zaposlena“ na aktivnostima.

 

Josip Rođak – voditelj programa Zimovanja

091 455 6044

Nevena Nikić – voditeljica Zimovanja

099 671 2412

Za sve dodatne informacije možete poslati upit na odredsku e-mail adresu, oiborongaj@scouts.hr