Site Overlay

Logorovanje Mrežnica ’21.

Nakon godinu dana pauze, ovo ljeto smo se napokon vratili ljetnim aktivnostima u prirodi. Od 16.7. do 1.8. održalo se jedno od najvećih logorovanja u Hrvatskoj, na Mrežnici u Generalskom Stolu. Bilo nas je preko 80, a osim naših članova na logorovanju su sudjelovali i naši prijatelji izviđači iz OI ,,Plavi pingvin”.

Prva dva dana naši vrijedni konačari dizali su glavne šatore i objekte te pripremali teren za izviđače i planinke koji su u logor došli 18.7. Nakon što su se smjestili i spremili na život uz Mrežnicu, izviđači i planinke su kroz raznorazne zanimljive izazove usvajali i poboljšavali svoj logorski život, stjecali nova izviđačka znanja i još bolje se povezali sa svojom patrolom, odnosno družinom. Osim izazova, izviđači i planinke imali su svoje patrolne kutiće u kojima su se družili, vježbali korisne vještine i samostalno kuhali patrolni ručak. Na logorovanju su nam se 28.7. pridružili poletarci i pčelice koji su na logoru uživali u zabavnim igrama i razvili neke korisne vještine. Tako su neki kroz korisne i praktične radionice usvojili vještinu prve pomoći, a neki vještinu osmatrača.

Pred kraj logorovanja svi smo zajedno otišli na jednodnevni izlet u grad Ogulin. U tom malom, ali lijepom gradiću posjetili smo Zavičajni muzej, gdje smo se mogli upoznati kulturno-povijesnu baštinu Ogulina. Nakon muzeja posjetili smo i Ivaninu kuću bajke u kojoj smo imali priliku proživjeti i uključiti se u neke od najpoznatijih bajki Hrvatske, ali i svijeta. U Ogulinu smo išli i na razgledavanje još jedne poznate atrakcije, Đulinog ponora. Za kraj smo se prošetali do slastičarnice i počastili se osvježavajućim sladoledom.

Za kraj jedno veliko hvala svim voditeljima, članovima i roditeljima koji su podržali ovo logorovanje i bili dio te velike, lijepe priče.

Copyright © 2024 BORONGAJ. All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes