Site Overlay

I-Spot 2021.

Od 1. do 3. listopada 2021. godine održan je I-Spot, akcija za mlađe i starije istraživače (16-25) u Savezu izviđača Hrvatske.

Aktivnost je održana u Lovincu, na samom jugu Ličko-senjske županije, na prostoru budućeg izviđačkog centra Saveza izviđača Hrvatske.

Ukupno je sudjelovao 101 sudionik iz 20 izviđačkih udruga iz svih dijelova Hrvatske, a naš Odred izviđača “Borongaj” i 15. posadu istraživača porječana predstavljalo je naših 13 istraživača i istraživačica.

Tematski okvir ovogodišnjeg dugoočekivanog I-Spota bio je Program izrade drvnih konstrukcija, odnosno tematsko područje Pionirstvo, tijekom kojeg su sudionici imali prilike u teoriji naučiti znanja o:

  • osnovnim čvorovima i njihovoj primjeni,
  • osnovnim vezanjima i njihovoj primjeni,
  • drvnoj građi i materijalima te
  • osnovnom alatu za rad s drvnom građom.

Ta su znanja, podijeljeni u timove po 5, imali prilike odmah primijeniti izradom pionirskih patenata i objekata – tronožaca, jarbola, okvira i skela, ljuljački te podizanjem velikog majmunskog mosta.

Osim provedbe navedenih aktivnosti, sudionici su imali prilike sudjelovati na prezentaciji 11. Smotre izviđača Hrvatske, koja se od 25. srpnja do 4. kolovoza 2022. godine održava u Lovincu!

Copyright © 2024 BORONGAJ. All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes